0733-900 832 peter@taiso.se
Hej och välkommen!
Så kul att du har hittat hit.
Mitt namn är Peter och det är jag som driver  Taiso Body Mind Spirit i Åhus.
I mitt tycke så är Taiso ett annorlunda och ”utöver det vanliga” träningscenter.  Det är min dröm som gått i uppfyllelse.
Sen jag var barn har jag idrottat och som alla andra kompisar så var det fotboll som gällde först, men mitt intresse för kampkonst började redan i 7 års åldern. På den tiden fick man först fylla 15 år innan man fick börja med karate så, så fort jag fyllde 15 år och började gymnasiet så tog jag och några av kompisar bussen till vårt första Karatepass. Jag blev direkt biten av den hårda träningen, disciplinen samt den österländska filosofin. Det var helt fantastiskt. Karate gjorde att jag började mer och mer intressera mig för kropp och själ samt träning och hälsa. Jag tävlade i karate på elitnivå  i flera år men intresset för konsten var större och jag tyckte om att dela med mig av mitt något nördiga intresse till andra. Så redan vi 24 års ålder blev jag karateinstruktör och tog mitt första svarta bälte.  Idag har jag 5:e svarta bältet av mästargraden. Vid sidan om karate tränade jag även styrketräning samt andra kampkonster som boxning, aikido, judo och Qigong
Jag har hela tiden fortsatt att träna själv och samtidigt hjälpt och coachat andra i träning. Jag har utbildat mig till Hälsocoach, Tränings-Coach, Styrketräningsinstruktör, massör och Yoga instruktör. Jag har även utbildat mig till Eleikos Strength Coach Level 1 & Funtionell Fitness Trainer (2017) samt godkänd CrossFit Level 1 Trainer (2018). Min passion för träning och hälsa är stor och jag drivs av att coacha och hjälpa andra att nå sina mål och guida till hälsosammare livsstil.
I många år har jag velat skapa ett ställe där man känner en stark gemenskap och i stort sett där alla känner alla. Ett träningscenter där jag kan namn på alla och framförallt som jag själv skulle vilja träna på. Jag har givetvis tränat på flera andra fina träningsanläggningar men jag har saknat en känslan av gemenskap och samhörighet.
Träningsformerna på Taiso är inte direkt som på ett traditionellt gym. Vi tränar mycket med vår kroppsvikt, endast fria vikter, boxar, sparkar och till och med mediterar. Men…( tänker du ) det tränas väl också med fria vikter och boxas mm på andra ställen och det är sant. Men det görs kanske inte på ett sätt som på Taiso.
Vi håller mindre grupper där syftet är att du ska ordentligt lära dig grunderna och mycket, mycket mer. Min erfarenhet som tränare, instruktör och coach sträcker över 30år. Så min erfarenhet väger tungt och är viktig för att du som medlem skall känna dig trygg och maximalt ut av ditt medlemskap. Så det handlar mer än ”bara” träning. Holistiskt helhets tänk är viktig. Och jag ”verkligen” menar det. Inget jag bara skriver om för att det ska se bra ut på papper. Jag själv är en person som alltid strävar efter att Kropp Knopp och Själ alltid finns med i bilden. Det är viktigt för mig.
När det kommer till träning & hälsa så går jag all in i allt. Tekniken är viktig, känslan och att du hela tiden får feedback på det du gör. Mitt mål är att du efter varje pass känner att du har lärt dig något nytt om träning, hälsa, din kropp och ja, något om dig själv. Så jag ställer höga krav på mig själv som tränare, coach och ansvarig för att du skall få bästa möjliga upplevelse och resultat. Inte bara bli svettig och trött efter ett pass.
Jag är själv skolad i att ha en nära kontakt med tränaren och att få vägledning och tips i min träning. Så den känslan vill jag även att mina medlemmar också får även om man bara tränar för motionen och hälsans skull.
Mitt mål på Taiso är att alla hos oss mår bra, har kul och känner att träning hos oss hjälper till främjar hälsan och välbefinnande i vardagen. Vi håller ett begränsat antal intag av medlemmar för att behålla den fina och nära sammanhållningen.
På Taiso erbjuder vi pass inom Functional Fitness, Kampkonst baserade pass som FightersFitness, Karate samt Yoga. Vill du förbättra, öka och snabbare nå dina personliga mål så kan du även boka Personlig träning, Coaching och behandlingar av olika slag. Jag hjälper dig jättegärna!
Vill du träna på egen hand så har du tillgång till  vårt gym där du har tillgång till fria vikter, skivstänger, rodd maskiner mm, allt för funktionell träning.
Vill du träna mer gymnastik, kampkonst eller göra yoga så kan du använda vår andra sal som har trägolv och en mjuk matta.
Du kan läsa mer om allt vi håller på med på Taiso här på hemsidan men det bästa vore om du kom inom och hälsade på eller kör ett prova på pass.
Kontakta mig gärna om du har några frågor eller funderingar så hjälper jag dig att komma igång eller välja träning som passar dig bäst.
Jag vill att du efter varje besök på Taiso vare sig det gäller behandlingar eller träning längtar tillbaka.
Varmt välkommen till TAISO- Body Mind Spirit.
Peter