0733-900 832 peter@taiso.se

Yoga

Yoga är en flertusenårig indisk tradition som traditionellt använts som ett samlingsnamn för flera olika fysiska och kontemplativa tekniker. Ordet ”yoga” betyder union eller förening. Förening mellan vad? Jo, kropp och andetag. När du rör kroppen i takt med dina andetag är det svårt att fokusera på något annat –effektfullt för den som vill stressa av.
Vi erbjuder regelbundet olika typer av yogapass – kolla schemat för aktuella pass.
Vi
är alltid intresserade av fler yogalärare till våra pass!
Ring Peter om du är intresserad.
Yin Yoga / Nidra  – Tisdagar & Torsdagar 18.45 – 19.45
Yinyoga är lugna  passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position håller du  i minst 3-5 minuter vilket även lugnar ditt sinnet. I Yinoga vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna och detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.
Mindful Yoga / Ej igång för tillfället
Mindful yoga är en enkel form av yoga som passar nybörjaren eller dig som vill ta det lugnt. Perfekt för dig som vill varva ner,stressa av, mjuka upp och stretcha kroppen.
Ashtanga Yoga / Ej igång för tillfället
I Ashtanga Vinyasa guidas du genom en bestämd serie positioner som du håller i ett visst antal andetag. Serien är förutbestämd och är alltid likadan. Efterhand lär du dig ställningarna bättre och bättre och kan avancera din praktik, men passen passar utmärkt även för nybörjaren. Du blir starkare, rörligare och mer fokuserad. Du lär dig att utnyttja hela din andningskapacitet och konsten att slappna av.
Boka massage i Åhus